2013. április 24., szerda

Lara Parker: Éjsötét árnyék 2. - Salem kísértete


Fülszöveg
Barnabas Collins két évszázadon keresztül a vámpírok hátborzongató és magányos életét élte – egészen mostanáig. Most azonban dr. Julia Hoffmann segítségével megpróbál visszatérni a normális életbe. A collinsporti családi birtokon tengeti eseménytelen mindennapjait, egészen addig, míg meg nem ismeri az Öreg Ház új tulajdonosát. Vajon miért emlékeztet Antoinette olyan kísértetiesen egykori szerelmére? És vajon miért gyötrik megmagyarázhatatlan rémálmok a nő lányát, Jacqueline-t? A kérdések visszavezetnek a XVII. századi Salembe, az egykori hírhedt boszorkányperek helyszínére. Miközben Barnabas próbálja kideríteni, miféle átok ül rajta és egész nemzetségén, egy új fenyegető veszéllyel is szembe kell néznie: Collinsport sűrű erdeiben felbukkan egy másik vámpír…

Vélemény
Ez a rész korántsem tetszett annyira, mint ez első rész. Nem azt mondom, a stílusa még mindig magával ragadó az írónőnek, csak valahogy a történet kevésbé érintett meg, vagy talán a szereplők. Azt hiszem az is zavart némiképp, hogy túl sok szerep jutott Barnabasnak, akit nem szívleltem meg az első rész során, és bár a másodikban kevésbé bosszantott, de megkedvelni most se sikerült igazán. Ezenkívül Miranda története bár érdekes volt, de úgy gondolom, hogy nem kapott elég nagy hangsúlyt a könyvben, valahogy kevés volt számomra, sokkal többet szerettem volna róla olvasni ahelyett, hogy Barnabas szenvelgéseiről olvassak, ami különösen a könyv elején nem igazán nyerte el a tetszésemet. 
Összességében azt mondanám, hogy nem volt rossz, de többet vártam tőle, valószínűleg ebben az is közrejátszik, hogy az első rész nagyon tetszett és azzal az elvárással indultam, hogy ez a könyv is olyan lesz.

4/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése