2014. július 29., kedd

Maria Semple: Hová tűntél, Bernadette?

Kiadás: Maxim, 2013
Eredeti cím: Where'd You Go, Bernadette
Fordító: Lázár Júlia
ISBN: 9789632612836
Oldalszám: 372
Értékelés: 5*/5

A HÍRHEDT BERNADETTE FOX
A Microsoft csodagyermeke, Elgie Branch számára: vidám, friss, tehetséges és kissé zűrös feleség. Az iskola előtt várakozó anyatársak szemében: fenyegetés. A tervezőmérnökök számára ő az építészforradalmár. A 15 éves Bee legjobb barátja, vagy egyszerűen csak: anyu. Egyszer csak fogja magát, és eltűnik. Beenek a világ végére kell utaznia, hogy megtalálja.
A Hová tűntél, Bernadette? kötelező olvasmány, ellenállhatatlan, mélyen megindító könyv a helyét nem találó zseniről, anya és lánya szerepéről a világban.

A könyvről:
Nagyon tetszett ez a könyv, az írónő stílusa lendületes és humoros. Nagyon tetszik a könyv szerkezete is, ahogy a sok különféle dokumentumot (levél, rendőrségi jelentés, e-mail) összefogja Bee írása, és a magyarázat, hogy ez hogyan is lehetséges.

A szereplőkről:
Az írónő igazán szépen formálta a karaktereket a történet során. Bee-t és Bernadette-et ugyan már a történet elején megszerettem, de ahogy egyre több minden derült ki a múltjukból, úgy szerettem meg őket még jobban.
Elgin viszont a történet elején se lopta be magát annyira a szívembe, utána pedig elég gyorsan tett róla, hogy még véletlenül se kerüljön oda, de hát nem lehet mindenkit szeretni egy könyvben.
Audrey fejlődése talán a leglátványosabb (már persze Bernadette után) a könyv során, hiszen az írónő el tudta érni, hogy a könyv végére megszeressem, annak ellenére, hogy a könyv elején szívem szerint felképeltem volna. (Amit Bee volt olyan kedves és meg is tett, ennek nagyon örültem, mert a könyvszereplők általában nem szokták felképelni a számomra idegesítő szereplőket, de most végre ez is megtörtént.)

Csak azt akarom mondani, ha a dolgok rosszra fordulnak, akkor a legjobb ember, aki melletted lehet, anyu.

Tudod, micsoda egzotikum az, hogy téged nem rontott el sem a divat, sem a popkultúra?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése