2014. július 28., hétfő

Sophie Jordan: Tűzláng

Kiadás: Könyvmolyképző, 2013
Eredeti cím: Firelight
Fordító: Marczali Ferenc
ISBN: 9789632454351
Oldalszám: 304
Sorozat: Tűzláng-trilógia *1
Értékelés: 4/5

EGY FÉLTVE ŐRZÖTT TITOK. HALÁLOS ELLENSÉGEK. PUSZTULÁSRA ÍTÉLT SZERELEM.
A drakik a sárkányok mai leszármazottai, akik képesek emberből sárkánnyá, és sárkányból emberré változni. A tűzokádás ritka képességével megáldott Jacinda még a drakik között is különlegesnek számít, mikor azonban lázadó természete miatt családja menekülni kényszerül az emberek világába, a lány nagyon nehezen tud beilleszkedni új közegébe. Közben egyre gyengül a benne élő draki szellem, és az egyetlen lény, aki képes életet lehelni Jacinda sárkány-énjébe nem más, mint a gyönyörű, rejtélyes Will. Csakhogy Will családja drakikra vadászik, ám Jacinda annak ellenére sem képes ellenállni a fiúnak, hogy tudja: nem csak saját életét, de a drakik legféltettebb titkát is kockára teszi.

Mitikus erejű, magával ragadó történet egy lányról, aki szembeszállt az elvárásokkal, és akinek szerelme ősi tilalomfákat döntött le.

A könyvről:
Maga a világ határozottan érdekes volt. Főleg, hogy rájöttem annak ellenére, hogy rengeteg fantasy könyvet olvasok, elég kevés sárkányosat. Pedig szeretem a sárkányokat, ha jól vannak kitalálva. Szóval tetszett a mitológia, ami egy ilyen könyvnél alapkövetelmény. Bár nagyon remélem, hogy a következő két kötet során azért többet megtudunk a drakikról és a vadászokról, mert az első kötet inkább csak ízelítőt ad a világukból.

A történetről:
Nos maga a történet nem olyan nagy durranás, de a mitológiával együtt már kellőképpen élvezetes volt. A történet során kibontakozik egy szerelmi szál, szerintem jórészt erre is épül a cselekmény, de ez nem baj, ez egy ilyen könyv. Meg aztán tetszett, mert az a szívet dobogtató első szerelem fajta van benne, ami minden lány álma. Szóval ha még nem élte meg, akkor azért jó, ha meg már igen, akkor egy kis nosztalgia gyanánt.
Ami rémesen bosszantó a könyvben, az a függővég. Nem csak megadja a lehetőséget a folytatásra, hanem olyan, mintha kimaradt volna egy fejezet a könyvből. Szóval ha valakit ez idegesít, akkor csak azután kezdjen neki a könyvnek, hogy már megjelent mindhárom kötet. 

A szereplőkről:
Jacinda és Tamra egyaránt kedvelhetőek voltak, ugyanakkor helyenként rémesen bosszantóan tudtak viselkedni egymással, ami ugyan érthető a történtek fényében. Az anyukájukat viszont nem szerettem meg, még akkor se, ha ő úgy gondolta tényleg ez a legjobb, amit tehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése