2013. szeptember 24., kedd

Stephen King: Tortúra

Kiadás: Árkádia, 1990
Eredeti cím: Misery
Fordító: Szántó Judit
Oldalszám: 448
Fülszöveg
Paul Sheldon sikeríró, a szépkeblű közönség bálványa befejezi legújabb és legjobb regényét, minek örömére jól benyakal, s kábán autóba vágja magát. Egy veszélyes útkanyarban utoléri az észak-amerikai Sziklás-hegységben nem ritka hóvihar.
Isten háta mögött, magányos tanyaházából bevásárolni indul kis teherautóján Annie Wilkes, a Sheldon-regények könnyes rajongója. Az árokba borult autóroncsban kedvenc szerzőjére ismer, kinek tört-zúzott testében alig pislákol az élet.
Kihúzza az árokból.
Hazaviszi.
Életre kelti.
Új Sheldon-regényt akar. Csak magának.
Mindenáron.

Vélemény
Több hónapja várt a könyv a polcomon, mikor végre nekiálltam. Pedig kölcsönkönyv, csak egyszerűen túlságosan féltem elkezdeni. Aztán elolvastam, és nem is féltem. Illetve inkább úgy mondanám, hogy nem azt a sötétben rettegős félelmet váltotta ki a könyv. Sokkal inkább a "mi lenne ha?" gondolata volt az ijesztő, valamint a kérdésekre adott válaszok, vagy a válaszok hiánya.
Tetszett a könyv, King stílusa még mindig magával ragad, és maga a szereplők kidolgozása is bámulatosan jól sikerült. A rettegésük valóságos, még ha az oka sok esetben irracionális is. De ami igazán félelmetes, az a sok szenvedés, a kilátástalan helyzet ellenére is gőzerővel munkálkodó élni akarás. Még ha a józan ész azt diktálná is, hogy bizonyos dolgokat nem lehet túlélni, az ember gondol egyet és mégis megcsinálja.

5/5 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése