2012. december 17., hétfő

Várólista csökkentése 2013

Idén végre időben észbe kaptam és nem maradtam le erről az eseményről. Ennek örömére gondoltam most, hogy van egy kis időm írok róla egy rövid bejegyzést. Az esemény leírását a képre kattintva érhetitek el.

Szóval álljon itt a lista:

12 választott könyvem:

1. Torey Hayden: Szellemlány 
Az irónő másik könyve (Egy gyerek) olvasása után azonnal várólistára került ez a könyv is, de még mindig nem jutottam el eddig, így gondoltam miért is ne legyen rajta a 2013-as listámon.

2. Chuck Palahniuk: Cigányút
Igazság szerint Palahniuk összes könyve várólistán van, amit még nem olvastam (illetve olyan is, amit már igen), nem olyan régen pedig megszereztem a könyvet, úgyhogy most már a polcomról néz rám rosszallóan, hogy miért is nem olvasom még.

3. Francoise Sagan: Jó reggelt, búbánat!
A film után muszáj elolvasnom a könyvet is, bár elég negatív kritikákat olvastam róla, de ezt ellensúlyozza, hogy rövid a könyv.

4. Pierre La Mure: Moulin Rouge
Évek óta van olvasatlanul a polcomon, egyszer már elkezdtem, de valahogy nem volt hozzá hangulatom és két oldal után tettem le, ezért ez is felkerült a várólistára, hogy meglegyen a kellő motiváció végre.

5. Andrea Cremer: Bloodrose - A döntés
Az első két rész után kíváncsi voltam erre is, de aztán mégse olvastam el, mindig csak halogattam, most úgy érzem eljött az ideje.

6. Aldous Huxley: Szép új világ
Orwell 1984-e után került várólistára ez is, azóta megvan a könyv, de még nem szántam rá magam, lehet azért is, mert az utóbbi időben inkább habcsókkönyveket olvasok.

7. Gabriel García Márquez: Szerelem a kolera idején
Szintén régóta kuksol a polcon, pedig szeretem Márquezt.

8. Jane Austen: A klastrom titka
Az egyik Austen regény, amit még nem olvastam, pedig a filmet láttam és tetszett, szóval felkerült a listára.

9. Ally Condie: Matched
10. Lauren Oliver: Mielőtt elmegyek
11. Beate Teresa Hanika: Soha senkinek
A fenti három könyvről nem tudok olyan sokat, de a fülszövegük alapján érdekesnek tűntek és felkerültek várólistára, de azóta is csak ott vannak, pedig érdekelnek, de mindig volt más, ami egy kicsit jobban érdekelt.

12. Sarah Blakley-Cartwright: A lány és a farkas
Jó film volt, bár nem egy nagy történet, de a látványvilága miatt megfogott. A könyvről nem éppen a legjobb véleményeket olvastam, de kíváncsi vagyok rá.

Alternatív lista:

Pierre Lemaitre: Téboly 
Danielle Trussoni: Az átok
Cynthia Hand: Angyalsors
Lauren Oliver: Delírium
Elizabeth Hand: 12 majom
Tonya Hurley: Szellemlány
Lissa Price: A testbérlők
Régóta várólistás könyvek, ha esetleg nem tetszene valamelyik könyv a fenti listából, akkor megpróbálom ezeket. Na meg ha lesz időm, akkor terveim szerint ezeket is elolvasom jövőre.


Stephen King: Borzalmak városa
Gabriel García Márquez: Söpredék
Ez a két könyv azért került rá az alternatív listára, mert mindkét író könyveit szeretem, úgyhogy gondoltam ha minden kötél szakad, ezeket biztosan nem lesz probléma kiolvasni.

Lev Tolsztoj: Anna Karenina
Darvasi László: Virágzabálók
Bevallom őket nem mertem felrakni a 2013-as eredeti listára, mert féltem, hogy túl nagy falatok lesznek, de ha tudom, akkor mindenképpen kiolvasom őket végre.

Ezek lennének a könyvek, amiket remélhetőleg 2013-ban tényleg ki is fogok olvasni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése