2015. szeptember 26., szombat

Polcomra került - februártól szeptemberig (2015)

Mindee Arnett: A Rémálom-ügy

Eredeti cím: The Nightmare Affair
Sorozat: Akkordél Akadémia *1
Kiadás: Könyvmolyképző, 2015
Fordító: Mesterházy Mónika
ISBN: 9789633992982
Oldalszám: 340
Értékelés: 5*/5

Behunytam a szemem, beszívtam a levegőt, és az ujjaimat a homlokára tettem.
A tizenhat éves Porka Evergím késő éjjel betör egy házba, de nem azért, mintha bűnöző volna. Nem: Porka egy Rémálom. 
Szó szerint.
Nem elég baj, hogy ő az egyetlen Rémálom az Akkordél Akadémián, a mágusfélék bentlakásos iskolájában, és kénytelen hírhedt anyja árnyékában élni, de mikor betör Eli Bookerék házába, még minden sokkal bonyolultabbá válik. Eli nagyon jóképű, ezért a mellkására ülni és az álmaiba hatolni már nem is lehetne kínosabb. 
Pedig az lesz.
Eli egy gyilkosságról álmodik. A helyszín az Akkordél. 
És végül az álom valóra válik. Porkának most már követnie kell a nyomokat – részint Eli álmain belül, részint odakint –, hogy megállítsa a gyilkost, mielőtt további embereket ölne meg. És mielőtt az illető rájönne, miben sántikál Porka, és kiválasztaná soron következő áldozatául… 

2015. szeptember 21., hétfő

Mutasd a könyvespolcod

Adri vetette fel molyon az ötletet, hogy írjunk a könyvespolcunkról. Nagyon megtetszett az ötlet, és gondoltam a blogom újrakezdéséhez is remek bejegyzés lenne.
A kérdéseket Adri tette fel nekem, az ő blogját a következő linken éritek el: 

Hány kötetet számlál a polcod?
A molyos adatok szerint 309 könyv van összesen a polcaimon. Ez a képeken ugyan nem feltétlenül látszik. Egyrészt mert a könyveim egy része kölcsönben van, másrészt mert van olyan polc, ahol több sorban vannak a könyvek.

Ebből mennyi az olvasott és az olvasatlan?
257 olvasott.
5 darab folyamatban lévő.
47 olvasatlan.

Milyen rendszer szerint vannak kipakolva?
Igazából nincs egy meghatározott rendszerem. Valamennyire igyekszem egyfajta tematika szerint rendezni a könyveimet. Például egy helyen vannak a történelmi regények, illetve együtt vannak a vámpíros könyveim és hasonlók. Sajnos azonban a helyhiány és a könyvespolcaim feldaraboltsága miatt nem tudok rendesen rendszerezni.

Mely könyvedre vagy a legbüszkébb?
Nem tudok egy könyvet mondani, amire kifejezetten büszke lennék. Inkább a teljes meglévő sorozataimra vagyok büszke, mint a Narnia, a Leviatán trilógia vagy az Időtlen szerelem.
Illetve kifejezetten büszke vagyok arra is, hogy Palahniuk összes magyarul megjelent könyve megvan, bár némileg ront az összképen, hogy több kiadótól vannak a könyvek és ebből kifolyólag nem illenek teljesen egymáshoz.

Mely könyvet szerezted meg a legnehezebben?
A kis herceget, ugyanis egy meghatározott kiadását kerestem. Végül Rukkolán találtam meg, akkor azonban még nem kellett megadni semmilyen információt a feltett könyvekről, úgyhogy happolás után ment az e-mail, hogy melyik kiadásról van szó, míg végre megtaláltam a megfelelőt.

Jelenleg melyik könyvet vagy könyveket szeretnéd megvenni és a polcodra helyezni?
Amiket most a legjobban várok az a Halandó szív és a Szívtelen, két sorozatnak a folytatásai, ráadásul a Halandó szív befejező kötet. De régóta szeretném megszereni A másik palotát, valamint Antonia Fraser-től a Marie-Antoinette című könyvet. Persze még jó néhány könyv lenne ezeken kívül is, de most ezek a nagyon-nagyon szeretném könyvek.

Milyen stílusú könyvek vannak nálad a legnagyobb részt?
Barátom mindig azt mondja, hogy a tiniregények, értve ezalatt mindent, aminek tinik a főszereplői. Valószínűleg igaza van, már csak abból az okból is, hogy bizonyos korig csak azokat olvastam, de mind a mai napig veszek tinikönyvet, ha megtetszik a története.
Műfajt tekintve azt hiszem, hogy a fantasy nyerne, bár kétségtelen, hogy elég sokféle könyvet olvasok.

Milyen könyvektől válsz meg legkönnyebben?
Azoktól, amik nem tetszettek. Illetve azoktól, amik bár tetszettek, de úgy érzem, hogy nem fogom őket újraolvasni. Bár utóbbiak esetében általában az is kell, hogy egy olyan könyvért cserébe váljak meg tőle, amit tényleg nagyon szeretnék.

Van olyan könyved, ami több példányban is megvan?
Igen, Kleinheincz Csilla Ólomerdőjéből megvan a régi és az új kiadás is. Nagyon szerettem a régi verziót is, viszont azt is szerettem volna, hogy a sorozatom összeillő legyen, ezért muszáj volt megvenni az új kiadást is. Na meg a történetbeli változtatásokra is kíváncsi voltam.

Szíved szerint hogy rendeznéd el őket, ha lenne több helyed, több könyvespolcod?
Valószínűleg a rendszerezésen nem változtatnék, inkább a könyvespolcaimon. Szeretnék egy polcsort, ahol rendesen elfér az összes könyvem, vagy akár üvegajtós szekrényeket, mert akkor talán kevésbé porosodnának a könyveim.