2014. január 30., csütörtök

Jennifer L. Armentrout

Kiadás: Könyvmolyképző, 2013
Eredeti cím: Obsidian
Fordító: Miks-Rédai Viktória
Oldalszám: 400

Sorozat: Luxen *1
Értékelés: 5/5


Az újrakezdés szívás.
Amikor Nyugat-Virginiába költöztünk – éppen az utolsó gimis évem előtt –, nagyjából beletörődtem a rémes tájszólásba, a szakadozó internetbe és a várható tömény unalomba. Egészen addig, amíg észre nem vettem a magas, szexi, különös zöld szemű szomszédomat. Az ég kiderült.
Aztán a srác megszólalt.
Daemon dühítő. Beképzelt. Tenyérbe mászó. Nem bírjuk egymást. Egyáltalán. De akkor, amikor egy idegen rám támadt, és Daemon a keze egyetlen intésével szó szerint megfagyasztotta az időt... akkor valami történt. Valami váratlan.
A szédítő idegen a szomszédból megjelölt engem. Jól hallottad. Idegen. Mint kiderült, Daemon és a húga egy egész galaxisra való ellenféllel néznek szembe, akik mind az ő képességeikre pályáznak, a nyom pedig, amit Daemon rajtam hagyott, olyan fényesen jelzi számukra az utat, mint egy vegasi leszállópálya. Csak úgy úszhatom meg élve, ha Daemon közelében maradok, amíg elhalványul rajtam a nyom.
Mármint, ha nem ölöm meg addig saját kezűleg...


2014. január 28., kedd

Keddi külcsín - 5. hét (2014) # Celia Rees: Kalózok!


Avagy új rovat indul. Ezentúl ugyanis minden kedden elhozok nektek egy-egy borítót, ami engem nagyon megfogott.

Ian Livingstone: Halállabirintus

Kiadás: Rakéta, 1989
Eredeti cím: Deathtrap Dungeon
Fordító: Bukor Éva
Oldalszám: 216
Értékelés: 5/5

A tekervényes labirintus mélyén ismeretlen teremtmények várnak rád. Előtted már évek hosszú során át számtalan harcos próbálkozott keresztüljutni a labirintuson, győzni a Szukumvit báró által meghirdetett Bajnokok Próbáján, azonban eddig még senki sem járt sikerrel. Most rajtad a sor, hogy Szukumvit labirintusában, amelyet a gazda gonosz fantáziájának teremtményei népesítenek be, és ahol lépten-nyomon csapdákba ütközöl, bebizonyítsd, milyen ügyes, erős, tűrőképes vagy!
TE döntöd el, mikor, melyik utat választod, milyen csellel kerülsz ki a csapdából, melyik teremtménnyel csapsz össze.

2014. január 23., csütörtök

Jessica Park: Szeretni bolondulásig

Kiadás: Könyvmolyképző, 2013
Eredeti cím: Flat-Out Love
Fordító: Komáromy Zsófia
Oldalszám: 386
Értékelés: 5*/5


A srác magas volt, legalább száznyolcvan centi. Szőkésbarna haja a szemébe lógott. Pólóján ez a felirat állt: Nietzsche a haverom.
Ő Matt. Julie Seagle kedveli őt. Nagyon is. De ott van még Finn, akibe Julie teljesen belezúgott
Bonyolult? Kínos? De még mennyire.
Julie nemrég költözött Bostonba, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait: mégis honnan tudhatta volna, hogy édesanyja régi jó barátnőjének családjánál fog kikötni? Csak ideiglenesen akart megszállni náluk. Arról szó sem volt, hogy fontossá válik a Watkins család számára, vagy hogy beleszeret az egyik fivérbe. Pláne nem abba, amelyikkel még egyszer sem találkozott személyesen. De hát számít ez? Finn megérti őt, jobban, mint valaha bárki. Ők ketten egy hullámhosszon vannak.
De a szerelem – és annak mindenféle csavaros, bonyolult változata – mindig tartogat meglepetéseket. És soha senki nem ússza meg sértetlenül.


2014. január 22., szerda

Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?

Kiadás: Maxim, 2012
Eredeti cím: The Statistical Probability of Love at First Sight
Fordító: Komáromy Zsófia
Oldalszám: 276
Értékelés: 4/5

Négy perc általában alig valamire elegendő - ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat?
A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a New York-i repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még sohasem találkozott.
Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól - Hadley-é pedig a 18A-ra.
A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól a családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőzi az olvasót arról,hogy az igaz szerelem akkor bukkan fel, amikor a legkevésbé számítunk rá.

2014. január 20., hétfő

Gail Carriger: Szégyentelen


Kiadás: Könyvmolyképző, 2013
Eredeti cím: Blameless
Fordító: Miks-Rédai Viktória
Oldalszám: 356
Sorozat: Napernyő Protektorátus *3
Értékelés: 5/5

A szezon botránya! Lady Maccon elhagyta a férjét, és visszaköltözött rémes családjához!
Viktória királynő elbocsátja Alexiát az árnyékkormányból, és az egyetlen személy, aki bármiféle magyarázattal szolgálhatna – Lord Akeldama – váratlanul elhagyja a várost. Mindennek tetejébe Alexiára gyilkos gépkaticák támadnak, jelezve (ahogy azt csak a katicák képesek), hogy immár London minden vámpírja igencsak érdekelt Lady Maccon meglehetősen alapos halálában.
Mindeközben Lord Maccon szeszben pácolja magát, Lyall professzor pedig kétségbeesetten igyekszik összefogni a Woolsey-falkát. 
Alexia végül elmenekül Angliából, és meg sem áll Itáliáig, hogy megkeresse a titokzatos templomosokat; csak ők tudnak eleget a természeten túliakról ahhoz, hogy feltárják előtte növekvő mértékben terhes állapotának titkait. 
Csakhogy ők még a vámpíroknál is rosszabbak lehetnek – és pestót hordanak maguknál.
Szédítően szellemes történet!

Véletlen idézet - 4. hét (2014) # Jessica Park: Szeretni bolondulásig


Új rovat, illetve rovatcsere. Mivel a Random természetfelettihez kezdek kifogyni a könyvekből, ezért én is bevezetek valami hasonlót, mint a már oly sok blogon látott Teasure Tuesday.

2014. január 19., vasárnap

2014. január 6., hétfő

Még nem vesztem el, csak nagyon elbújtam

Feltűnhetett, hogy karácsony óta nem is láttatok. Sajnos nem arról szeretnék most írni, hogy ezentúl fogtok, hanem, hogy ez még egy ideig így lesz. Feltehetően még január végén kibújok a vizsgaidőszak barlangjából, de ha addig nem is, februárra biztosan. Azt nem ígérem, hogy pótolok minden elmaradt rovatot, de igyekszem mindent megtenni. Illetve amit biztosan ígérhetek az egy összesítő a 2013-as évről a könyvek szemszögéből.
Addig is drukkoljatok, hogy végre megérkezzen a hó. Mert bár a blogomat már kellően téliesítettem, de szívesen látnám az ablakomon kinézve is a hópelyheket.